• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
02:48

İkindi'ye Kalan Süre

KİRADA ZORUNLU ALABULUCULUK DÖNEMİ BAŞLADI

Kırıkkale Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ramazan Almaz, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanılan anlaşmazlıklara karşı arabuluculuk döneminin başladığını duyurdu.


BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNMAYACAK

Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ramazan Almaz, kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının başladığın söyledi. Başvurular sonrası arabulucuların tarafları hızlı bir şekilde toplantıya davet edeceğini ve uzlaştırmaya çalışacağını belirten Almaz, "Arabulucu zemini hazırlayacak, onlara bir çözüm önerisi sunmayacak. Onlar kendi çözümlerini kendileri bulacaklar. Kendileri birbirlerine ne istediklerini söyleyecekler ve üç haftada bunu bitirecekler, bir hafta ilave süre, 4 haftada." diye konuştu. Almaz, arabuluculuk görüşmeleri sonucu anlaşma sağlanamazsa dava açılabileceğini ifade etti.

1 EYLÜL İTİBARİYLE

Almaz açıklamalarını şöyle sürdürdü; , “Ev sahipleriyle kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlıklarla ilgili arabuluculuk dönemi 01.09.2023 itibarıyla başladı. İş, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarında dava şartı olan arabuluculuk sistemine, yeni adli yılın başladığı 1 Eylül’den itibaren uygulanmak üzere kira, kat mülkiyeti, komşuluk hukuku ve ortaklığın giderilmesi davaları da eklendi. Söz konusu tarihten itibaren “Gayrimenkulde arabuluculuk şartı resmen başlamış oldu. Bu şart dava açmadan önce arabulucuya tarafların herhangi birinin başvurmuş olması, dava açmadan önce bir şart haline getirildi.”

MAHKEMECE ZAMAN ALABİLİYOR

“Konu sadece kira kapsamında değil, özellikle kira ilişkisi dışında malların, gayrimenkullerin paylaştırılması, yönetim planı veya kat mülkiyeti kanunu gibi tarafların kanun çerçevesinde yaşadıkları anlaşmazlıklar, ortaklığın giderilmesi ve komşuluktan kaynaklanan uyuşmazlıkları bu kapsamda değerlendirebilir. Tarafların az olduğu işlemlerde arabuluculuk süreci 4 haftada bitebilir. Özellikle ortaklığın giderilmesi gibi tarafların çok olduğu yerlerde tebligat ve benzeri prosedürler çok uzun olduğundan, tarafların tespitinin mahkemece vakit aldığı için arabuluculuk süreci 1 aylık sürenin çok daha üzerine çıkabilecektir” 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

KİRADA ZORUNLU ALABULUCULUK DÖNEMİ BAŞLADI

İlginizi Çekebilir

ALMAZ; YETKİ BELGESİ OLMAYAN EMLAKÇILARLA ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48119

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647